I FITNESSCENTERET: 4 FORDELE VED AT RO

I disse år vælger flere og flere danskere at melde sig ind i et fitnesscenter. Det er selvfølgelig positivt, dog med den undtagelse af, at man skal vente længere på at kunne komme til. Dog er der en lang række maskiner i fitnesscentrene som tiltrækker sig væsentligt mindre opmærksomhed end både løbebåndene og styrketræningsbænkene. En af dem er romaskinerne, og hvis du gerne vil i form, kan dette være en af de mest effektive måder at komme det på. Her komme der således fire fordele ved at ro:

1: Det er nemt at komme i gang

Den største fordel ved at ro – udover at man næppe skal stå i kø særligt længe er, at det er relativt nemt at gå i gang med. I modsætning til styrketræning, hvor man skal have styr på teknikken før det begynder at have en effekt, så er det relativt lige til at ro. Det betyder du bare skal slå enden sædet og komme i gang. Man skal blot huske at trække sine arme helt ind til brystkassen, samt at justere ens saddel, så den passer til ens ben. Easy peasy!

2: Man bruger både store og små muskelgrupper

En anden stor fordel ved at ro er, at man her både bruger de store muskelgrupper som skulderen, armene, brystkassen, ryggen, læggen og ikke mindst den firehovedeknæstrækker. Det sætter både forbrændingen i gang, da hele kroppen skal arbejde alt imens at det styrke ens styrke og ikke mindst muskeludholdenhed i en grad, som kun få motionsformer kan gøre det. Professionelle roere har således en fantastisk kondition, udholdenhed og ikke mindst stor styrke. Det er kort sagt en komplet træning.

3:  Man kommer langt på kort tid

Den tredje fordel ved at ro er, at det er så hårdt og intenst at man ikke behøver at træne i timevis for at smide de overflødige kilo. Det er også særligt praktisk i et træningscenter, da der som sagt er mange mennesker. Men det er også særligt praktisk hvis man har en travl hverdag og alligevel gerne vil sikre, at man får dagens gode motion. Alternativt kan man også vælge at købe sin egen romaskine. Du kan læse meget mere om mulighederne for dette her.

4: Man kan både gøre det alene og med en makker

Den fjerde og sidste fordel ved at ro er, at man ligesom med meget andet både kan gøre det sammen med en makker eller alene. Selv hvis der kun er en maskine ledig i træningscenteret er det ikke noget problem. Som sagt er det meget intenst, så den tid du alligevel skal bruge på at få vejret, kan din ven eller kollega meget passende bruge på at træne. På den måde kan i opmuntre og konkurrere med hinanden.