3 VIGTIGE VITAMINER OG MINERALER (FOR DIT IMMUNFORSVAR)

De fleste vil gerne undgå sygdom og holde sig sund. Det kræver at din krop får alle din vitaminer og mineraler som den har brug for.

Hvis ikke du får nok vitaminer og mineraler fungerer dit immunforsvar ikke optimalt, hvilket gør kampen mod virusser og sygdom meget sværere.

For at gøre det så let for dig som muligt at forbedre dit immunforsvar, så har vi her lavet en liste over de 3 vigtigste mineraler og vitaminer for at styrke dit immunforsvar og hvor du får dem fra.

Vitamin C: Booster antallet af hvide blodlegemer

Vitamin C er en stærk antioxidant, som også har stor betydning for de hvide blodlegemer, som nedkæmper virus, infektioner og bakterier.

De hvide blodlegemer bekæmper virus og sygdom i kroppen, mens de røde blodlegemer transporterer ilt til cellerne.

Da hvide blodlegemer har en kortere levetid end de røde blodlegemer. Den kortere levetid betyder at det er vigtigt at kroppen har brug for flere af de næringsstoffer, som bruges til produktionen af de hvide blodlegemer.

Da der bliver brugt en del vitamin C til produktionen af hvide blodlegemer er det nødvendigt er det nødvendigt at få nok vitamin C.

Hvor du fra Vitamin C fra:

Hvis du spiser en frugt eller en grøntsag er du næsten sikker på at få vitamin C. Især citrusfrugter, bær og broccoli indeholder meget vitamin C.

 

Zink: Hjælper sår til at hele hurtigere

Zink er et mineral som spiller en vigtig rolle i forhold til immunforsvaret, og heling af sår. Det ses at især ældre mennesker og folk der er blevet opereret, som er i underskud af zink har problemer med at deres sår heler langsomt.

Udover at spille en stor funktion i healing af sår og over 100 andre funktioner, så er zink også vigtigt for immunforsvaret. Studier har vist at selv en mild mangel på zink kan føre til nedsat funktion af immunforsvaret.

Hvor får du Zink fra:

Du kan få zink fra østers og til dels fra rødt kød. Dog er over 25% af befolkningen i mangel af zink, hvilket betyder at deres immunforsvar har en nedsat funktion. Det kan derfor godt betale sig at tage Zink som et supplement fra ZMA piller eller Chlorella.

 

Vitamin A: Beskytter dine celler

Vitamin A er er en vigtig del i processen af at danne antistof og til at styrke immunforsvaret.

Udover at vitamin A har en vigtig funktion i immunforsvaret, så er vitamin A også en antioxidant, hvilket betyder at den fjerner elektroner fra cellerne og derved forhindre oxidation. Antioxidation er vigtigt i kampen mod at beskytte din krop mod cancer og andre sygdomme.

Hvor får du vitamin A fra:

Især søde kartofler, gulerødder og græskar indeholder store mængder vitamin A.